StudioAmbacht

Haven 5, Oirschot

Kluscursussen speciaal voor vrouwen. Vanuit mijn professionele kennis op het gebied van klussen ben ik een opleidingsinstituut begonnen voor vrouwen en techniek, daarin geef ik kluscursussen speciaal voor vrouwen.
Doordat ik jarenlang professioneel klusvrouw ben geweest weet ik wat de meeste klussen in huis en tuin inhouden. Op basis van deze kennis heb ik alle klusworkshops en kluscursussen geschreven. Ze zijn dus zeer praktisch en voor iedereen thuis in praktijk te brengen.
Naast deze onderneming ben ik ook druk met het maken van schilderijen. Ik kom uit een kunstenaarsgezin, dus ambacht zit in mijn bloed.


Bestel een van onze aanbiedingen

Bekijk en bestel hier onze speciaal voor Lokaal Oirschot samengestelde aanbiedingen.

Kluscursus van 4 dagdelen
€420,00

Kluscursus van 4 dagdelen

Wat kun je verwachten?

Gereedschappen Welke gereedschappen moet je in huis hebben en hoe gebruik je ze. (+/- 1 uur)
Wandbewerking en kitten: Hoe repareer je scheuren in een wand, hoe dicht je gaten en hoe werk je kieren, naden en randen netjes af met kit. Hoe plamuur je een gat dicht in bijvoorbeeld een muur. Hoe moet je kitnaden en tegels vervangen. (3 uur)
Ophangen en Bevestigen: welke boor gebruik je voor welke wand/materiaal. Welke pluggen en schroeven moet je gebruiken. Welke maat plug en schroef hanteer je. Hoe boor je een gat. Welke verschillende montage lijmen zijn er en hoe en wanneer gebruik je die. Hoe hang je waterpas bijvoorbeeld een keukenrek op. Je gaat gaten boren in verschillende wanden met een klopboor en een schroef/boormachine, en objecten ophangen. (Denk aan steen, holle wand en tegels). ( 4 uur)
Elektra: je leert veilig werken met elektra. Welke kleuren draad gebruik je waar voor. Hoe je een wandcontact doos monteert, stopcontact en lichtschakelaar. Hoe je draden trekt door installatiebuis, over elektro symbolen, over installatiedraad. Je gaat een lichtschakelaar met lamp aansluiten. (4 uur)
Houtbewerking: je leert afmeten en aftekenen en zagen met een afkortzaag, invalzaag met liniaal, en een decoupeerzaag. Hoe gebruik je schuurpapier en een schuurmachine. Je leert werken met diverse schroeven. We gaan voorboren en verzinken, zagen met een gatenzaag en boren met een speedboor. Schroeven met de accuschroefmachine, werken met klemmen. (4 uur)
De cursus biedt plaats aan max 4 pers. waardoor er gelegenheid is voor individuele vragen en goede begeleiding.
Meer info »
Bloemenexplosie
€110,00

Bloemenexplosie

Acryl op doek 80 x 60cm
Meer info »
*verkocht*Bloesem in vijver
€175,00

*verkocht*Bloesem in vijver

*verkocht* Acryl op doek 70cm x 60cm
Meer info »

Over StudioAmbacht

Voorbeeld:

Je kent het wel, je hebt een pallet liggen en wil daar een bijzettafel van maken, je kunt dan ergens een hele dure cursus meubelmaken gaan volgen van 8 weken. Hierin leer je dan hoe je op een ambachtelijke manier houtverbindingen moet maken, zoals bijvoorbeeld een zwaluwstaartverbinding. Wat doe je daar dan mee de rest van je leven, meubelmaker worden? Bij mij leer je op een praktische manier hoe je bijvoorbeeld een bijzettafel maakt, gewoon met schroeven en deuvels, thats it. Ik leer je hoe je moet meten, recht zagen, hoe je een schroef netjes wegwerkt, hoe je überhaupt de poten onder een meubeltje mooi recht maakt. Waar je bouwtekeningen vandaan kunt halen. Hoe je van een tekening die je hebt gedownload kunt werken, allemaal praktische tips!
Je lamp doet het niet meer. Ik leer je, ook in theorie, om stroom te begrijpen, stap 1 toch? De kleurtjes van de draden en de juiste aansluiting maken. Als je een workshop elektra hebt gevolgd bij mij, kun je de meeste klusjes in huis zelf doen op het gebied van elektra.
Je leert bij mij ook hoe je een gat boort, welke plug je er dan in moet doen en hoe groot de schroef dan moet zijn, hoeveel gewicht je dan aan die schroef kunt hangen.
HERKEN JE DIT?
*Je bent er klaar mee, dat schilderij staat al maanden op de grond in plaats van dat het aan de wand hangt
*Als je je keukenkastje open maakt valt het deurtje er bijna af, net als er twee kinderen aan je been staan te jengelen om 17:00 uur in de namiddag
*Je staat er (sinds kort) alleen voor en zelfredzaamheid staat bij jou hoog in het vaandel
*Je vader van 70+ staat wankelend op een trap een lamp voor je op te hangen, mag hij ook eens van zijn pensioen genieten?
*Je buurman duikt achter de heg als je de tuin inloopt, bang dat hij aan het kluswerk gezet wordt
*Voor je vrienden geldt hetzelfde
*Je ex man komt liever niet meer sinds hij een vriendin heeft
Herken je een van deze pijnlijke momenten en ben je dit spuugzat? Jij bent toch zeker die powervrouw, die vrouw die het zelf wel kan? Ik ga ervoor zorgen dat je al deze klussen vanaf nu zelf kunt, wanneer jij dat wil want als een vrouw het in haar kop heeft, heeft ze het niet in haar kont, toch? Juist!

Een voorbeeld KLUSCURSUS

Hoe begin je aan die klus, welke gereedschappen heb je nodig, hoe doe je überhaupt die klus?

Op een eenvoudige manier lekker aan de slag. We gaan 4 modules in 4 dagdelen behandelen. De cursus is ongecompliceerd en erg gezellig! Na afronding van de cursus kun je de meeste klussen zelf klaren, zo bespaar je enorm op de kosten van het inhuren van een klusjesman.

Wat kun je verwachten?

Gereedschappen Welke gereedschappen moet je in huis hebben en hoe gebruik je ze. (+/- 1 uur)
Wandbewerking en kitten: Hoe repareer je scheuren in een wand, hoe dicht je gaten en hoe werk je kieren, naden en randen netjes af met kit. Hoe plamuur je een gat dicht in bijvoorbeeld een muur. Hoe moet je kitnaden en tegels vervangen. (3 uur)

Ophangen en Bevestigen: welke boor gebruik je voor welke wand/materiaal. Welke pluggen en schroeven moet je gebruiken. Welke maat plug en schroef hanteer je. Hoe boor je een gat. Welke verschillende montage lijmen zijn er en hoe en wanneer gebruik je die. Hoe hang je waterpas bijvoorbeeld een keukenrek op. Je gaat gaten boren in verschillende wanden met een klopboor en een schroef/boormachine, en objecten ophangen. (Denk aan steen, holle wand en tegels). ( 4 uur)

Elektra: je leert veilig werken met elektra. Welke kleuren draad gebruik je waar voor. Hoe je een wandcontact doos monteert, stopcontact en lichtschakelaar. Hoe je draden trekt door installatiebuis, over elektro symbolen, over installatiedraad. Je gaat een lichtschakelaar met lamp aansluiten. (4 uur)

Houtbewerking: je leert afmeten en aftekenen en zagen met een afkortzaag, invalzaag met liniaal, en een decoupeerzaag. Hoe gebruik je schuurpapier en een schuurmachine. Je leert werken met diverse schroeven. We gaan voorboren en verzinken, zagen met een gatenzaag en boren met een speedboor. Schroeven met de accuschroefmachine, werken met klemmen. (4 uur)

Duur
De cursus bestaat uit vier keer vier uur en start om 10.00 u en eindigt om 14.00 u vergeet je lunch dus niet mee te nemen.
De cursus biedt plaats aan maximaal 4 personen. Het groepje is klein, waardoor er ruim voldoende gelegenheid is voor individuele vragen en goede begeleiding.

Data
Er is een startdatum en de dagen erna worden in overleg gepland.

Locatie
Oirschot, Haven 5 5688 DR Oirschot, Hoofdingang Woonplaza Oirschot
Eerste verdieping, te bereiken via trap of lift. Bij de balie wijzen ze u de weg.

Naast de kluscursussen verkoop ik ook regelmatig schilderijen 😉


Ik ben Thessa Koenders. Vanuit mijn professionele kennis op het gebied van klussen ben ik in 2013 een opleidingsinstituut begonnen voor vrouwen en techniek. Naast deze onderneming ben ik ook druk met het maken van schilderijen. Ik kom uit een kunstenaarsgezin, dus ambacht zit in mijn bloed.

Contact & openingstijden

StudioAmbacht

Haven 5
5688 DR Oirschot

Telefoon: 0630225888
E-mail: info@studioambacht.nl

Openingstijden

Maandag: 10:00 - 17:00
Dinsdag: 10:00 - 17:00
Woensdag: 10:00 - 17:00
Donderdag: 10:00 - 17:00
Vrijdag: 10:00 - 17:00
Zaterdag: 10:00 - 14:00
Zondag: Gesloten

Blijf verbonden

Meld je aan op de nieuwsbrief van Lokaal Oirschot en blijf op de hoogte van nieuwe aanbiedingen en aanbieders.