Bibliotheek Oirschot

De Loop 67, Oirschot

De Bibliotheek voor iedereen!

Sinds februari 2020 vind je Bibliotheek Oirschot in het voormalig theaterrestaurant in De Enck met een nieuwe uitstraling en een frisse collectie. De Bibliotheek is er voor iedere inwoner in gemeente Oirschot en daarbuiten. U bent van harte welkom in onze bibliotheek. Verder wijzen we graag op ons online aanbod voor zowel leden en niet-leden.


Bestel een van onze aanbiedingen

Bekijk en bestel hier onze speciaal voor Lokaal Oirschot samengestelde aanbiedingen.

Bieb Cadeau

Bieb Cadeau

Geef dit jaar de bieb cadeau en trakteer daarmee ook jezelf op een lokaal verrassing!
Ons hele leven ziet er momenteel anders uit dan anders. We zijn meer thuis en we leven in een kleinere wereld. In de wintermaanden is er dan ook niets fijner dan het lezen van een boek! Boeken helpen te ontspannen en ontsnappen. Zoals Lloyd Alexander ooit zei: “Blijf lezen. Het is één van de meest fantastische avonturen die je kunt beleven.”

Daarom zet Bibliotheek De Kempen deze feestdagen lezen en leesplezier in de spotlight. Welke vriend, vriendin of familielid maak jij blij met een bibliotheek jaarabonnement? Als je een van de eersten bent, krijg jij als waardering een lokale voucher ter waarde van €10,-.

Je kunt zowel een klein- basis of sterabonnement cadeau doen. Dit kan al vanaf €35,-.
Meer informatie over de actie vind je op https://kempen.op-shop.nl/576/geef-dit-jaar-de-bieb-cadeau-en-trakteer-daarmee-ook-jezelf-op-een-lokaal-verrassing

Geef iemand in jouw omgeving het mooiste cadeau dat er is; een jaar lang eindeloos lees- en luisterplezier.
Meer info »
Online Lezingen – Bibliotheek De Kempen

Online Lezingen – Bibliotheek De Kempen

Bibliotheek De Kempen heeft een divers programma met (veelal gratis) online lezingen die je heerlijk vanuit je eigen woonkamer kunt bijwonen. Hierbij werkt ze bij verschillende lezingen samen met regio bibliotheken of nieuwe samenwerkingspartners. Kijk voor het actuele aanbod op https://kempen.op-shop.nl/ingang/onlineprogramma/
Meer info »
Digitale Bibliotheek

Digitale Bibliotheek

Online E-books en luisterboeken lenen bij Bibliotheek Oirschot
Meer e-books en luisterboeken leen je via de Online Bibliotheek. Met meer dan 25.000 e-books en 4000 luisterboeken is er voor ieder wat wils. Je leest en luistert via een tablet, e-reader, laptop of telefoon. Lenen kan op ieder moment van de dag, zo vanuit huis. Lid worden kan ook online. In de nieuwe online Bibliotheek-app vind je zowel e-books als luisterboeken!
Meer info »

Over Bibliotheek Oirschot

De Bibliotheek voor iedereen!

Sinds februari 2020 vind je Bibliotheek Oirschot in het voormalig theaterrestaurant in De Enck met een nieuwe uitstraling en een frisse collectie. De Bibliotheek is er voor iedere inwoner in gemeente Oirschot en daarbuiten. De Bibliotheek is er voor iedere inwoner in gemeente Oirschot en daarbuiten. U bent van harte welkom in onze bibliotheek. Verder wijzen we graag op ons online aanbod voor zowel leden en niet-leden.

De Bibliotheek is er voor iedereen, van jong tot oud. We verwelkomen alle nieuwgeborenen met een gratis Boekstart-Koffertje. Voor voorschoolse instellingen, bassischolen en het voorgezet onderwijs hebben we een op maat gemaakt aanbod, waaronder het Bibliotheek op school concept, collecties en diverse educatie projecten en workshops. In de vestigingen en Bibliotheken op school hebben we een speciale collectie voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Voor volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden bieden we een speciale collectie en verschillende (gratis) cafés en cursussen, waar ze hun taal- en digitale basisvaardigheden kunnen versterken. Ook voor slechtzienden biedt de Bibliotheek een aangepaste collectie, met onder andere grootletterboeken, luisterboeken en daisy-roms. Voor dementeren en hun naasten is er de Dementheek, vol materialen over geheugenproblemen en activeringsmaterialen. Deze materialen zijn ook beschikbaar voor zorginstellingen.
Als lid van de Bibliotheek heb je toegang tot een uitgebreide collectie (kinder)boeken, e-books, luisterboeken, muziek, films en tijdschriften. Maar de Bibliotheek heeft nog veel meer te bieden. Voor jong en oud organiseren we tal van inspirerende en leerzame activiteiten, waar ook niet-leden van harte welkom zijn. Er vinden met regelmaat boekpresentaties, lezingen, workshops, voorleesmomenten, cursussen en nog veel meer andere activiteiten plaats. In het DigiBiebLab van de Bibliotheek maak je kennis met de mogelijkheden van de toekomst op het gebied van design, programmeren en film en media. Middels workshops leer je alles over onder andere robots, 3D printen, lasersnijden, een green screen en Little Bits.
De Bibliotheek heeft verschillende soorten abonnementen, vanaf € 2,90 per maand, kinderen tot en met 17 jaar mogen gratis lid worden. Kijk voor de abonnementen en openingstijden op de website: www.bibliotheekdekempen.nl

De bibliotheek inspireert…


Groetjes Marly Sengers

Contact & openingstijden

Bibliotheek Oirschot

De Loop 67
5688 EW Oirschot

Telefoon: +31 (0)857733292
E-mail: oirschot@bibliotheekdekempen.nl

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 10:00 - 13:00
Woensdag: 10:00 - 17:00
Donderdag: Gesloten
Vrijdag: 14:00 - 17:00
Zaterdag: 10:00 - 13:00
Zondag: Gesloten

Woensdag zijn we geopend van 10.00-12.00 en van 14.00-17.00 uur

Blijf verbonden

Meld je aan op de nieuwsbrief van Lokaal Oirschot en blijf op de hoogte van nieuwe aanbiedingen en aanbieders.